anna78

Direktlänk till inlägg 23 januari 2009

Mjölk

Av Anna L - 23 januari 2009 19:35

Har jobbat som vanligt idag förutom en stund när Ebba var till doktorn, Magnus skjutsade in Ebba till mitt jobb så att vi kunde gå till barnmottagningen.

Ebbas doktor sa att Ebba kan börja äta mjölkprodukter igen men hon ska bara dricka laktosfri mjölk - ingen vanlig mjölk i glaset.

Han sa att han tyckte inte att Ebba visade någon större förbättring i magen av komjölksfri kost utan han sa att det förmodligen är hans andra teori som stämmer på Ebba - kronisk förstoppning, då får man tydligen väldigt ont i magen, illamående och lös avförnig (hur konstigt det än låter när man är förstoppad) så nu skall vi köra en 3 veckors kur med microlax :-( för att se om hennes mage blir bättre av det.

Jag och doktorn ska hålla mailkontakt under dessa tre veckor för att stämma av hur det går för Ebba, skönt att han är tillgänglig om vi har funderingar.

Känns väldigt skönt att kunna börja laga mat igen utan att tänka på att det ska vara mjölkfritt men jag vill verkligen tacka Yvonne för alla råd och tips jag har fått på mjölkfria maträtter och produkter - tack snälla du!! det har gjort de här två veckorna mycket lättare.

När doktorn sa till Ebba att hon skulle få äta som vanligt igen så sa hon " yes då ska jag ha ost på mackan imorgon" vi firade det hela med att gå till pizzerian som ligger vid mitt jobb och åt lunch, Ebba åt ostburgare och Magnus och jag åt varsin kebabtallrik

 
 
Yvonne

Yvonne

23 januari 2009 20:35

Inga problem vännen! Jag finns här närhelst du behöver mig! =)
M led av kronisk förstoppning också! Fniss. Så jag vet vad det är också.
Kram till lilla Ebba som äntligen blivit fri igen! Förstår att hon tycker det är skönt! Och till dig givetvis. För att du är du helt enkelt! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

23 januari 2009 20:51

Yvonne, Tack snälla du, skönt att kunna fråga någon som varit med om samma sak som vi går igenom just nu.

http://anna78.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

24 januari 2009 08:19

Det är tufft när barnen är dåliga. Särskilt i magarna. det påverkar hela dom på något vis...
Jo, om Ebba går med på att dricka te, så ge kamomill-te åt henne. Kanske har sagt det innan, men det är verkligen super! Men helst inte sånt från vanliga affären utan från hälsokost-affären. Det är kramplösande och lilla magen mår mycket bättre av det!
Kramen!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

24 januari 2009 08:29

Yvonne, Ebba älskar te så det borde inte vara några problem, det ska vi testa!

http://anna78.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

24 januari 2009 14:38

Intressant att de inte hittade någon riktig allergi. Då kan jag inte låta bli att nämna en sak.

Som du kanske vet arbetar jag sedan flera år på en kiropraktorklinik. Vi behandlar barn och det har hänt mycket i Sverige inom barnkiropraktiken de senaste åren, inte minst för att vår klinik varit ganska banbrytande, faktiskt. En liten revolution.

Yvonne nämnde kramper och detta KAN EVENTUELLT bero på nervbanor i kläm, vilket man får av felställningar i ryggraden.

I Danmark och delvis i Norge har det i flera år varit rutin på att behandla barn med en anpassad form av mobilisering, inte minst spädbarn med kolik. Man har sett stora framgångar, och i USA finns det godkänd forskning som stödjer detta.

I Sverige har vi ingen godkänd universitetsutbildning för kiropraktorer och ingen självständing forskning om detta, därför ligger vi efter här. Därför ses också kiropraktik av vissa fortfarande med viss skepsis.

Kliniken jag arbetar på är en av de första som behandlar spädbarn, barn och ungdomar. Och jag har med egna ögon sett fantastiska resultat.

Oavsett ditt intryck av detta, hoppas jag att du vet att jag är ganska petig i mina åsikter och står för vad jag tycker. Jag skulle inte nämna detta utan anledning. Vill inte heller påstå att detta kommer att bota Ebba, men jag VET att det är värt ett försök.

Nu är det ju lite långt till Ystad. ;-) Men i Enköping finns en klinik med två kiropraktorer, länk: http://www.enkopingskiropraktik.se/

Den ena kiropraktorn är Stina Berg och hon är ordförande inom LKR, Legitimerade Kiropraktorers Riksförbund (www.lkr.se). Jag vet inte om denna klinik behandlar barn, men de vet säkert vart ni kan vända er, om intresse finns.

En internationellt godkänd kiropraktor, de enda som får vara med i LKR och ICA (International Chiropractors Association), måste genomgå en femårig utbildning, de tre första gemensamt med läkarutbildning och de två sista kiropraktorspecialiserande. Därefter följer två års påbyggnad innan man blir Doctor of Chiropractic.

Bara en liten tanke. :-)

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Truddelutt

Truddelutt

24 januari 2009 19:07

Men vilken bra doktor ni träffat på. Förstår att det måste vara skönt att ha honom tillgänglig.
Bra att det inte verkar vara mjölken magkrånglet beror på. Underlättar ju...
Hoppas hon blir bra så hon slipper ha ont!
kramis

http://truddelutt.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

24 januari 2009 20:24

Katarina, det låter ju väldigt spännande det där, måste jag kolla upp.
Väldigt synd att vi bor så långt ifrån varandra annars hade du fått en ny patient.

http://anna78.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

24 januari 2009 20:27

Truddelutt, Ja den doktorn Ebba har är fantastiskt duktig och han passar verkligen att jobba med barn.
Och det är otroligt skönt att veta att om jag skickar ett mail så svarar han alltid samma dag.

http://anna78.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna L - 12 juli 2012 11:32

Sitter hos frissan och Färgar min utväxt (grå) och ska tunna ur massor, skönt! Har haft semester sen i måndags och det har regnat varje dag......så ruttet! Men såklart härligt att vara ledig och slippa vara på jobbet och slippa gå upp tidigt på morgo...

Av Anna L - 19 juni 2012 17:38

Nästan att vi blåser bort tror jag. Den stora dottern är på vift igen och ska sova borta.....det börjar så sakteliga gå upp för mig att vi inte kommer att se henne så mycket den häm sommaren :-( vi duger inte längre, det är bara kompisar som gäller....

Av Anna L - 18 juni 2012 20:25

Shit, jag Vill ha och jag behöver ha semester snart eller nu vore inte fel :-) har precis varit och hämtat Mira på fotbollsträningen och det var flera "semesterfirare" där men jag är inte ett dugg bitter över att jag ska gå upp tidigt i morrn och åka...

Av Anna L - 25 oktober 2011 17:01

Det var en stolt mamma som gick från utvecklingssamtalet i skolan i dag :-) överträffade målen i flera ämnen!!!! mammas flicka ;-) Mira sa att hon tyckte att det var lite för lätt i vissa ämnen och att hon vill ha lite utmaningar i bla matten, på m...

Av Anna L - 24 oktober 2011 17:34

Höstdeppigt......jomenvisst! Nu när man vaknar så är det oftast minusgrader ute :-( ser verkligen inte fram emot snö och hala vägar när man måste ta sig till jobbet på morgonen.   I morgon är det dags igen för utvecklingssamtal för Mira i skola...

Ovido - Quiz & Flashcards